20140316

"Chavo Guac & Tequila" Orlando's Best Mexican Gourmet Restaurant (NOW CLOSED)



Una vera sorpresa il “Chavo Guac & Tequila" situato al 1541 International parkway suite 1001 Lake Mary, Florida - ph. 407-732-7671. Aperto da circa due mesi a Lake Mary/Heathrow nel complesso di Colonial Town Park, elegante quartiere a nord di Orlando, noto per i suoi rinomati ristoranti frequentati da una clientela residenziale e upscale. Ci accolgono i due general managers Celine Nasser e Albert Ayoub, due simpatici mediterranei che dirigono lo staff ben preparato, forte di un background autenticamente messicano. Celine propone subito il top drink della casa il “Papi Chulo” a base di blanco, mescal, st.germain, citrus marmelade e lime. Forte al punto giusto e delicato, accompagnato da nachos home made, apre la strada alla cena sfiziosa che certamente non ci ha deluso.


A real surprise the “Chavo Guac and Tequila” located at 1541 International parkway suite 1001 Lake Mary, Florida - ph. 407-732-7671. Opened about two months ago at Lake Mary/Heathrow in the complex of Colonial Town Park, elegant district north of Orlando, known for its renowned restaurants frequented by an upscale residential clientele. We are welcome by the two general managers, Celine Nasser and Albert Ayoub, two nice mediterranean guys who direct the well-prepared staff, based on a strong background with an authentic Mexican experience and origin. Celine suggested us the top drinks of the house called “Papi Chulo”: its ingredients are blanco, mescal, st.germain , citrus marmalade and lime. Strong to the right point and delicate, accompanied by hause made nacho chips, opens the way to a Mexican gourmet dinner that certainly did not disappoint.


Il "Guac" (Guacamole) e’ sicuramente il migliore che abbiamo provato in tutto il territorio USA. Colpisce l’ equilibrio e la freschezza degli ingredienti e per quanto possa sembrare banale e’ difficile trovarne uno buono e leggero come questo. Abbiamo provato il tipo “Traditional” a base di white onion, tomato, cilantro e jalapeño. C’erano anche altre versioni più’ elaborate, ma per dare una valutazione corretta abbiamo scelto quello classico.

The "Guac" (Guacamole) is certainly the best we ever had in US territory. Truly impressive the balance and the freshness of the ingredients and it is really difficult to find one good and as light as this. We tried the type "Traditional” based on white onion, tomato, cilantro and jalapeño. There were also other versions more elaborate, but to give a correct evaluation we have chosen the classic one.


Abbiamo quindi ordinato dal menu i seguenti piatti: come Antojitos (antipasti) “Jalapeño Pop” e “Mahi Empanadas” davvero gustosi. A seguire i piatti forti ovvero “los Platos Fuertes” cioè’ una “Fajita Style Cazuela Steak” accompagnata da “Lime Truffle Fries” e “Cerdo a la Brasa” con Black Beans Puree ed Esquites. Tutto fresco e buonissimo abbinato a una birra messicana alla spina la “Negra Modelo”.

We ordered the following menu items: as Antojitos (appetizers) “Jalapeño Pop” and “Mahi Empanadas" really delicious. Our main dishes, called “los Platos Fuertes”, were a “Steak Fajita Style Cazuela” accompanied by "Lime Truffle Fries" and "Cerdo a la Brasa "with Black Beans and Puree Esquites. All fresh and so tasty which we paired with a Mexican beer on tap the” Negra Modelo “ in draft version is absolutely amazing.








Il risultato del punteggio finale, per la categoria “Mexican Gourmet Restaurant", e’ un 20/20. Complimenti allo chef Anthony Cruz che ha firmato il menu e anche allo staff di servizio al tavolo, sempre puntuale e cordiale. Una volta tanto abbiamo avuto la fortuna di incontrare l’ equilibrio tra la tradizione del paese d’origine con il trend locale, del gusto americano, non sempre rispettoso della freschezza e autenticità degli ingredienti. Una scelta giusta, coraggiosa, doverosa. Un’eccezione nello scenario monotono del gusto appiattito proposto dalle catene in franchising. Qualita’ ad un prezzo onesto e adeguato alla materia prima.

Our final score, in the category “Mexican Gourmet Restaurant ‘, is  20/20. Compliments to the chef Anthony Cruz who created the menu and also to the excellent service, always punctual and friendly. We had the lucky to meet the balance between the tradition of the country of origin and the local American taste, not always respectful of the authenticity and freshness of the ingredients. A brace and right choice, certainly a good exception in the scenario proposed by the monotonous flattened taste proposed by the franchise chains. Quality at affordable price for adequate raw material and great ingredients.

chef Anthony Cruz, contacts: G.M. Celine Nasser and Albert Ayoub



article and pictures by Luca Centoni