20140416

OLV Cafe' in Orlando So.Do.


Una serata di musica all’ OLV cafe’ in compagnia di Carly Jo Jackson, nota cantante Floridiana di cui tratteremo in un articolo-intervista a parte. L’ occasione ci permette di provare per la prima volta questo simpatico cafe’ nel So.Do (South Downtown) di Orlando in Florida. Abbiamo scelto alcune specialità’ del menu, tra cui: “Tuna Tartare” un fresco diced Ahi tuna on a nice bed of seaweed salad, perfettamente bilanciato e sicuramente il mio piatto preferito. “Flatbreads Beef Tenders” made with beef tenderloin topped with bleu cheese, caramelized onions & aioli.  “Mark Gordon’s Petite Tenders” a beef tenderloin cooked to order and served atop diced roasted tri-colored potatoes and crowned with crispy onions, diced tomatoes, demi-glace and creamy hollandaise. Nel finale una piacevole ed inattesa sorpresa per il trio di “creme brûlée” che in apparenza potrebbe essere considerato banale ma in questo caso la consistenza della crema era veramente diversa dalle altre provate altrove, merito della sous chef di origine Italiana, che ha dato il suo tocco. Il punteggio e’ di 20 per il dessert, 18 per la tartare e 17 per il piatto firmato di tendenza americana,15 per il Flatbreads, non del tutto croccante. Il punteggio finale e’ quindi 17.5/20 per il cibo, mentre e’ di 18/20 per il rosso Californiano etichetta “Louis M. Martini”, sicuramente il migliore servito qui.



An evening of music at OLV cafe’ in the company of Carly Jo Jackson, Floridian singer, who will be discussed in an separate article and interview. The opportunity allows us to try for the first time this cute cafe’ in So.Do (South Downtown) of Orlando, Florida. We chose some specialties' of the menu, including:“Tuna Tartare” a totally fresh diced Ahi tuna on a nice bed of seaweed salad, perfectly balanced and this was my fav one . “Flatbreads Beef Tenders” made with beef tenderloin topped with bleu cheese, caramelized onions & aioli.  “Mark Gordon’s Petite Tenders” a beef tenderloin cooked to order and served atop diced roasted tri-colored potatoes and crowned with crispy onions, diced tomatoes, demi-glace and creamy hollandaise. Finally a trio of “creme brûlée” that mights seem something common everywhere but this one is really special and different in its creamy consistence, maybe because of the Italian touch of the sous chef lady in the kitchen. Score is 20 for the dessert, 18 for the tartare and 17 for the petite tenders signature,15 for the Flatbreads. Final reviews score ’s 17.5/20 for the food and 18/20 to the red wine glass of Louis M. Martini, probably the best they serve there.








article and pictures by Luca Centoni